Omschrijving

Het werkleerbedrijf Spectrum bestaat uit diverse afdelingen, waar mensen met een arbeidsbeperking kunnen werken om zo hun dag nuttig te besteden. Wij kunnen een ieder iets aanbieden, afgestemd op zijn of haar behoefte, inzet, kennis en ervaring. De respectieve afdelingen zijn PC-lokaal, houtlokaal, ambachtlokaal, demontagelokaal, kantine en tuin. Hier kunnen de verschillende werkzaamheden onder toezicht van begeleiders worden verricht.

IMG 3010 Large IMG 3015 Large IMG 2993 Large

PC-lokaal

Hier bevinden zich vier werkstations en een hoofdconsole. Er is ook een aansluiting voor laptops aanwezig. De werkzaamheden, die hier plaatsvinden, zijn van verscheidene aard. Zo zijn wij in staat tot het verwerken van aangeleverde data en administratieve werkzaamheden. Ook bieden wij een studeerplek voor zelfstudie.

Houtlokaal

Deze afdeling houdt zich voornamelijk bezig met het onder toezicht construeren van steigerhouten artikelen in allerlei soorten en maten. Van kleine kerstboomversieringen tot kinderkeukentjes alsmede riante picknicktafels, van alles wordt hier bedacht en gemaakt. Het houtlokaaal werkt daartoe nauw samen met het ambachtlokaal.

IMG 2961 Large IMG 2945 Large IMG 2957 Large

Ambachtlokaal

In het ambachtlokaal kunnen de creatieve geesten onder ons zich helemaal uitleven. Hier is voor elk wat wils. Met de bewerking van glas, stukken stof, lappen vilt en bollen wol worden diverse artikelen handmatig vervaardigd en in elkaar gezet, hetgeen tot verrassende resultaten leidt. Denk hierbij aan schalen, tasjes, vrolijke theemutsen, Paastak- en kerstboomversieringen, shawls, stofslangen en wasknijperzakken. Ook worden hier de producten zoals daar zijn huisjes, autootjes, dierenfiguren, theepotten van het houtlokaal verder beschilderd en gebeitst. Ook worden op deze afdeling sieraden ontworpen en gemaakt.

Demontagelokaal

Dit is de afdeling die zich bezighoudt met het uit elkaar halen van industrieel afval en klein huishoudelijk materieel. Er is een samenwerkingsverband met de douane en DWZ voor het aanleveren van de te behandelen goederen. Van computerdiskdrives tot strijkijzers, je kunt het zo gek niet bedenken of het kan hier verwerkt worden tot herbruikbare onderdelen.

IMG 2951 Large IMG 2948 Large IMG 2949 Large

Kantine.

Bij uitstek de plaats om even bij te komen tijdens de werkdag. Hier worden de pauzes doorgebracht en koffie en thee geschonken. In de kantine bevindt zich een oven , die regelmatig wordt ingezet voor bakactiviteiten zoals het bakken van cupcakes op bestelling. Ook vindt het bloemschikken voor de tafelversiering hier plaats.

IMG 2980 Large IMG 2981 Large

Tuin

.Aan de zijkant van het werkleerbedrijf bevindt zich de tuin. Hier staat ook de kas, waarin volop groenten worden verbouwd tijdens het seizoen. Er groeien uit zaad opgekweekte planten zoals tomaten, radijs, kroppen andijvie en ijsbergsla. In dezelfde kas worden ook elk jaar de eenjarige voorjaarsbloeiers zoals petunia, ipomoea en viooltjes uit zakjes zaad opgekweekt, die naderhand in potten en bakken buiten komen te staan om de omgeving van het gebouw wat op te fleuren.

IMG 3015 Large IMG 2992 Large  IMG 3020 Large

 

 

 

 


.
.